University Hospital Staff & Visitor Free Flow Restaurant

Based on two levels of the city hospital floors, the new Centrino restaurant and cafeteria has been newly renovated and extended to meet the high demand from staff and visitors at lunch hours. The restaurant uses free-flow components for distributing food in a linear manner. A tray retrieving line is intergrated with the kitchen and service block. The proportioning and division of spaces was important in order to reduce crowding especially during busy hours. Efficient lighting, ventialtion and acoustic systems are precisely distributed in design and constructed to meet the intensity of day to day use.

Use

Staff & visitor free flow restaurant "Centrino", banquet facilities

Job

Competition 1st prize, planning, completion, redevelopment & renovation

Amount

1760m²

Location

Basel, Switzerland

Category

Corporate Architecture

Competition

20062016

Realization

20072008

Client

Universitätsspital Basel

Downloads
Downloads