ETH Research Building Conversion

The laboratory and office building was given a refreshing face lift and structurally adapted as necessary. In the seventh floor cafeteria was established, with an Italian coffee bar being the main attraction. The hall serves both the Board and the gathering for projection events. The furniture in accordance was kept light and flexible for different uses. One floor down an order office has been established with a customer and a work area. To separate the two areas, a bar was installed. In the remaining floor works, laboratories and clean rooms were installed. Thus the ETH receives its own access into the building, the facade was broken and a vestibule entrance was set up. In this new main entrance forecourt with plant discounts, lighting, a bike park and a sign for the ETH originated. Total investment: 26 Mil CHF.

Use

ETH D-BSSE Centre for Biosystem research building: laboratories, offices, cafeteria (Building WRO 1058)

Job

General planning, architecture & building completion

Amount

13500m²

Location

Basel, Switzerland

Category

Industry

Realization

20062013

Client

ETH Zürich

Downloads
Downloads